ADALET BAKANI BOZDAĞ: ADALET BAKANLIĞI’NA 22 BİN 120 PERSONEL ALIMI YAPACAĞIZ

ADALET BAKANI BOZDAĞ: ADALET BAKANLIĞI’NA 22 BİN 120 PERSONEL ALIMI YAPACAĞIZ

ADALET BAKANI BOZDAĞ: ADALET BAKANLIĞI’NA 22 BİN 120 PERSONEL ALIMI YAPACAĞIZ

BOZDAĞ’DAN YENİ PERSONEL ALIMI MÜJDESİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni personel alımı müjdesi vererek, Şuanda 22 bin 120 personel alımı için biz yazımızı Cumhurbaşkanlığı’na gönderdik. Onlarla da konuşmamızı, görüşmemizi tamamladık. Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse hangi ilde, hangi branşta kaç kişi alacağımızın ilanını yapacağız.” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Seçime ilişkin değerlendirmelerde buluna Bozdağ, yeni Anayasa vurgusu da yaptı. Bozdağ, “ Değiştire değiştire bu darbe ruhunu bu Anayasa’dan çıkarmanın imkanı yok.  Onun için bizim yeni bir Anayasa yapmamız lazım. İnşallah yeni dönemde uzlaşma zemini olur, bunu başarırız.“ diye konuştu.

Bakan Bozdağ’ın konuşmaları şu şekilde;

22 BİN 120 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Şimdi 18 bin 500 diye ben bunu açıklamıştım. Ancak bizim daha önce olan kadrolarımızı da ilave ettik. Şuan da 22 bin 120 personel alımı için biz yazımızı Cumhurbaşkanlığı’na gönderdik. Onlarla da konuşmamızı, görüşmemizi tamamladık. Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse hangi ilde, hangi branşta kaç kişi alacağımızın ilanını yapacağız. Şimdiden bu sınavımıza müracaat edecek gençlerimize başarılar diliyorum. İnşallah umduklarını bulurlar. 22 bin 120 kişi alım için ilana çıkıyoruz. Tabi bu gerçekleşecek ve inşallah tüm aşamaları tamamlandı.

ANAYASA’NIN İÇERİSİNE SİNMİŞ BİR DARBE RUHU VAR

Şimdi bizim Anayasamız dediğiniz gibi darbe anayasasıdır. Milletin anayasası değildir ve darbenin ruhunu taşır. Felsefesini taşır. İnancını taşır, vitrinini taşır. Biz bu Anayasa da çok değişiklik yaptık. Şu ana kadar baktığım zaman tam 423 noktasına biz bu Anayasa’nın dokunduk. Hani 40 yamalı deniyor ya esasında 423 yaması olan bir Anayasa ile biz karşı karşıyayız. Pek çok maddesi değişti. Pek çok maddesi yürürlükten kalktı. Pek çok ifadesi değişti. Dil birliği bozuldu. Onun için bir insicamı da kalmadı. Fikir birliği de bozuldu. Bu değişiklikleri yapan siyasal iktidarların görüşleri de Anayasa’ya yansıyınca bir nevi Anayasa da fikirler savaşı var. Bir dönem iktidarının görüşlerini yansıtan hükümler var. Öbür döneme yapışan var. Darbecilerinki var. Bu görüşlerin de adeta harp alanına döndü. Bir başka şey, bizim Anayasa’yı değiştire değiştire gördük ki bu Anayasa’yı insan haklarına bir Anayasa haline getirmek mümkün değil. Değiştire değiştire bu Anayasa’yı, hürriyetçi bir Anayasa haline getirebilmek mümkün değil. Değiştire değiştire bu Anayasa’yı hukuk devletini tam anlamıyla tahkim etmek mümkün değil.

BİZİM YENİ BİR ANAYASA YAPMAMIZ LAZIM

Anayasa da ki çünkü her değişikliğin ruhuna aykırı Anayasa’nın içerisine sinmiş bir darbe ruhu var. Değiştire değiştire bu darbe ruhunu bu Anayasa’dan çıkarmanın imkanı yok.  Onun için bizim yeni bir Anayasa yapmamız lazım. Darbe ruhunu öldürmek ve ruhların savaş ettiği, fikirlerin savaş ettiği bir Anayasa’dan çıkmak, milletin benim dediği bir Anayasa yapmak için uğraştık. Çok uğraştık. Bakın Anayasa da en köklü reformları biz yaptık. 2010’da ve 2017’de yaptık. Ancak Anayasa’nın tümünü değiştirmek için muvaffak olamadık. Hatırlarsanız Sayın Köksal Toptan Meclis Başkanı iken, iç tüzük, Anayasa ve başka konularda uzlaşma komisyonu kurmak istedi. CHP Anayasa için uzlaşma komisyonu üye vermedi. Arkasından Cemil Çiçek Bey Meclis Başkanı olduğu dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Epey de çalıştı. Yani Anayasa’nın her bir maddesi tek tek değerlendirildi. 3 sene sonra Cemil Bey uzlaşma komisyonunu feshetmek zorunda kaldı. İsmail Kahraman Bey de bir uzlaşma komisyonu kurdu. Anayasa’da mutabakat komisyonu kurdu. O zaman, orada da maalesef 12 gün sürdü ömrü ve kurulmadan kapandı gitti.

İNŞALLAH YENİ DÖNEMDE UZLAŞMA ZEMİNİ OLUR BUNU BAŞARIRIZ

Şimdi biz bir şeyi gördük. Anayasa’yı tek başına değiştirme çoğunluğunu aziz milletimiz kimseye vermedi. Bir uzlaşmaya ihtiyaç var. AK Parti kendi çoğunluğu çok yüksek olmasına rağmen, komisyonda eşit üyeyle ve oybirliğiyle karara razı oldu. Yani biz bir fedakarlıkta yaptık. Eşit üye olsun. Biz oybirliği olsun yani CHP’nin rıza göstermediği 1 vekili bile ‘hayır’ dese değişiklik yapılmayacak. Biz bunu gösterdik ama buna rağmen maalesef yeni Anayasa’yı uzlaşma zemini olmadığı için başaramadık. İnşallah yeni dönemde uzlaşma zemini olur bunu başarırız.

VERDİĞİNİZ SÖZLERİ DÜRÜSTÇE AÇIKLAYIN

Sayın Kılıçdaroğlu gitti görüştü. Mecliste görüştü. Partiye gidemedi. Yani madem ittifak yapıyorsun partisine git. Partiye gitmeye cesaret edemedi. Bunu da ben HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın dikkatine sunmak isterim. Daha oylarına HDP'li vatandaşlarımızın ihtiyacı varken HDP'yi ziyaret etme cesaretini gösteremeyen birisi fotoğraf vermekten çekinen birisi acaba seçimden sonra oy alışverişinden sonra ihtiyacı kalmazsa o binaya, o binanın ardındakilere dönüp bakar mı? Bunu bir değerlendirmelerini özellikle onlardan istiyorum. İkincisi bu görüşmelerde birtakım aitleşmelerin olduğu anlaşılıyor. Çünkü daha önce HDP'li yetkililer kendi ilkelerini açıkladılar. Biz bunun etrafında bir araya gelmek istiyoruz dediler. Daha sonra da görüşme oldu. Görüşmeden sonra hem HDP eş başkanlarının hem de eski HDP'li şu anki HDP'lilerin yaptığı açıklamalara bakarsanız orada bir aitleşme olduğu açıktır. Sırrı Sakık da açıkla diyor. Bize verdiği sözleri. Başkaları da aynısını söylüyor. Konuştuklarımızı açıkla diyor. HDP'liler de meydanlarda konuştuklarının ipuçlarını veriyorlar. Yani ifadeleri şimdiye söz verildiği gibi o zaman burada dürüst siyasetin gereği çıkıp hangi sözleri verdiyseniz onu açıklamanız lazım. Ne sözü verdiniz siz? Hangi sözü verdiniz? Kamuoyunu açıklayın ki millet bu söz göre değerlendirsin takdirini kullansın reyini atsın. Ama verdikleri sözleri açıklamıyorlar. Fakat HDP'liler bu sözleri açıklıyor. İşte onların beyanlarına bakarsan bu dönem Öcalan'ın özgürlük dönemi. Acaba söz mü verdi mi? İşte Demirtaş’tır, Kavala’dır şunlar bunlar çıkacak. Söz mü verdi. Öte yandan yine hakeza yüz yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz. Neyi değiştirecekler? Onun sözümü verildi. Yerel yönetimler özerklik şartı konusunda taahhütte mi bulunuldu? Başka başka bir sürü tartışma Başlıkları var. Bunların hepsinde birtakım beyanlar var. Diyanet'i kaldıracağız diyor bazı şey yeşil sol parti acaba Diyanet'i de kaldırma sözü mü verdi? Atatürk'ün kurduğu bir kurum. Anayasal bir kurum. Cumhuriyetin en önemli kurumlarından birisi, ne söz verdi, biz bilmiyoruz. Ben buradan da çağrı yapıyorum. Lütfen verdiğin sözleri dürüstçe, açıkça milletin gözünün içine baka baka açıklayın. Bir şu sözleri verdik. Öte yandan işte biz gelince falan özgür olacak, filan özgür olacak.

NASIL ADALETİ İNCİTECEKLERİNİ ŞİMDİDEN AÇIKLIYORLAR

Bunlar Yargıya müdahaleden hep şikayet ediyorlar. Biz de yargıya kimsenin müdahale etmesini istemedik. Müdahale etmesine de izin vermeyeceğiz. Ama şimdi Sayın Kılıçdaroğlu yargıç. Hemen çıkacak. Ne yapacaksın? Berat mı vereceksin? Sen hakim misin? Savcı mısın? Yargıtay mısın? İstinaf mısın? E değilsin sen nasıl yapcaksın. Ha o zaman işte demek ki başka bir takım kanunu düzenlemeler yapacak. O zaman onu söyle. Biz gelince bunlar hemen çıkacak. Yani nasıl çıkacak? Mahkeme misin? CHP mahkeme midir? Karar mı verecek? Verilen kararları bozacak mı? Ne yapacak? Bunu da açıklaması lazım. Yargıya çok açık şekilde Sayın genel başkanının ve CHP tarafından nasıl müdahale edileceğine dair şimdiden çok üst düzey açıklamalar yapıyor. Hukuk tanımayacaklarına dair. Yani gelince biz diyor beşli çetenin mal varlığına el koyacağız. Ve hukuk devleti, Türkiye, beşli çete dediğin adam kim bu memlekete hizmet eden insanlar. Onlar onlara bir hakaret ediyor. Bu memleketin bir sürü dışarıda içeride yüz akı işler yapmış İnsanlarına hem iftira ediyor. Hem de arkasından diyor ki biz gelince ,, nasıl alacaksın sen? Hukuk devleti diyoruz, adalet diyoruz. Anayasa diyoruz, insan hakları diyoruz Sözleşme hürriyeti diyoruz. Bu insanların akıttığı teri nasıl alacaksın? Ben gelip koyacağım eşkıya mısın sen? Devlet eşkıyalık yapmaz. Devlet hukukla hareket eder. Hukuka göre davranır. Bakıyor gazeteleri geldiğimiz gün ertesi gün kapatacağız. Bir sürü gazeteyle ilgili açıklama yapıyorlar. Nerede hukuk, nerede adalet? Nasıl yapacaksınız? Şimdiden şu kadar söyleyeyim. Nasıl hukuku çiğneyeceklerini, nasıl adaleti inciteceklerini, nasıl yargıya müdahale edeceklerini, şimdiden açıklıyorlar. Adalet diyen, yargı bağımsızlığı diyen bu tür aklamalardan uzak durur.

TOGG ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

İlk defa yerli otomobil TOGG devreye giriyor TCG ilk yerli uçak gemisi diyelim. Bu İHA - SİHA’larla ilgili gemimiz devreye giriyor. Burada bayağı ilgi gördü. Urfa’da TOGG çok ilgi görüyor. Bizden daha fazla ilgi görüyor dersem abartmış olmayız. Yani yakında ilk doğal gazı ana şebekeye aktaran bir Türkiye var. Onlarca ilki gerçekleştiren bugün bambaşka bir Türkiye var. Türkiye bu istihkam, bu yolda istikametini bozmadan devam ettiği zaman beş sene sonra Türkiye'nin makasını kimse değiştiremez.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

18.2° / 3°