AOÇ’DEN KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE DESTEK

AOÇ’DEN KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE DESTEK

AOÇ’DEN KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE DESTEK

BAKAN YUMAKLI, ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNİN (AOÇ) KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE DOĞRUDAN ÜRÜN ALIMI İÇİN 3 YILDA 370 MİLYON LİRA ÖDEDİĞİNİ BİLDİRDİ

TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI: “AOÇ, 2020 YILINDAN BU YANA KADIN KOOPERATİFİ VE ÜRETİCİ BİRLİKLERİNDEN 32 MİLYON TL DEĞERİNDE ÜRÜN, 337 MİLYON TL DEĞERİNDE HAMMADDE VE TARIMSAL ÜRÜN SATIN ALDI"

“AOÇ'MİZ VASITASIYLA KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİCİ BİRLİKLERİNİN ÜRÜNLERİNE PAZAR İMKÂNI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Atatürk Orman Çiftliğinin kadın kooperatifi ve üretici birliklerinin ürünlerini son tüketiciye aracısız sunduğunu belirterek, “2020 yılından bu yana kadın kooperatifi ve üretici birliklerinden 32 milyon TL değerinde ürün, 337 milyon TL değerinde hammadde ve tarımsal ürün olmak üzere toplam 369 milyon TL'lik ürün satın alındı." ifadesini kullandı.

Yumaklı, Bakanlığa bağlı kuruluşlardan olan Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) Tarım ve Orman Bakanlığından izin alınarak kurulan kadın kooperatifi ve birliklerin ürettikleri ürünleri son tüketiciye aracısız ulaştırdığını ve bu yolla üye çiftçilerin sosyoekonomik açıdan desteklenmesinin amaçlandığını bildirdi.

Kadın kooperatifleri ve üretici birliklerinden mısır unu, reçel ve baharat çeşitleri, makarna, pekmez, tarhana, erişte, ekşi maya, bazlama, pestil, meyve suları, zeytin, salça, peynir, et ürünleri, süt tozu, tereyağı, çiğ inek sütü gibi ürünlerin AOÇ tarafından satın alındığı bilgisini veren Yumaklı, bu ürünlerin satışa sunulmadan önce gerekli gıda kontrollerinin yapıldığına dikkati çekti. Yumaklı, ürünlerin ambalajlama ve etiketleme tebliğine uygun olup olmadıklarının da tescil edildiğini anlatarak onay alan ürünlerin AOÇ mağazaları aracılığıyla tüketicilerle buluşturulduğunun altını çizdi.

BAKAN YUMAKLI: “KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE PAZARLAMA VE SATIŞ KONULARI DIŞINDA EĞİTİM DESTEĞİ DE SAĞLIYORUZ"

Kadın kooperatifi ve birliklerden ürün almaya 2020 yılında başladıklarını bildiren Yumaklı, şunları kaydetti:

“2020 tarihinden bu yana 26 ilimizde faaliyet gösteren kadın kooperatifi ve üretici birliklerine destek oluyoruz. Bakanlık olarak bu üreticilerimize pazarlama ve satış konularının dışında; paketleme, etiketleme, hijyen gibi konularda eğitimler de verilmekte, satış ve pazarlama noktasında daha etkili olmaları sağlanmaktadır. Kadın üreticilerimizin, kooperatiflerin ve birliklerin daima destekçisi olmayı sürdüreceğiz.

Kooperatiflerimizden ve üretici birliklerimizden 2020'den bu yana toplam 32 milyon TL'lik ürün satın alarak mağazalarımızda aracısız olarak tüketiciyle buluşturduk. Bu yıl aldığımız ürünler için şu ana kadar 14 milyon TL'yi bulan bir ödeme gerçekleştirdik."

Bakan Yumaklı, bunların dışında Atatürk Orman Çiftliği eliyle 2020 yılında 60 milyon, 2021'de 80 milyon, 2022'de 87 milyon ve 2023'te 110 milyon TL olmak üzere toplam 337 milyon TL değerinde hammadde ve tarımsal ürün satın alındığını vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu ürünler AOÇ fabrikalarında işlendikten sonra yine AOÇ mağazaları başta olmak üzere piyasaya arz edildi. Bir başka ifadeyle, kadın kooperatifi ve üretici birliklerine sağlamış olduğumuz katkı 2020'den bu yana 369 milyon TL'yi buldu. Bu rakamı daha da yukarılara çekme gayretindeyiz. Üretici, birlik ve kooperatiflerden hammadde temin etmeye ve üretmiş oldukları ürünleri Atatürk Orman Çiftliğimiz vasıtasıyla piyasa değerinde satın almaya, kadın kooperatifleri ve üretici birliklerinin ürünlerine pazar imkânı sağlamaya devam edeceğiz."



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

8.6° / 3.6°